Nadolazeći tečajevi

ILS

07.04.2018.

Voditelj tečaja: Marino Čanađija                                                      

Opširnije...

Ultrazvuk prsnog koša i abdomena u hitnoj medicini

11.04.2018.

Opširnije...

FATE UTZ

04.05.2018. FATE basic

05.05.2018. FATE advanced 

Opširnije...

bullet silver  Fizički je odvojen od bolničkog pogona.
bullet silver Koristi se isključivo u svrhu edukacije.
bullet silver Sadrži 4 odvojena vježbališta (160m2 prostora), opremljenih najnovijom simulacijskom opremom na kojoj se može provoditi edukacija od laika do visokospecijaliziranih zdravstvenih djelatnika.
bullet silver Posjeduje dodatne neophodne prostorije (ured, sobu za sastanke, predavaonicu, WC, čajnu kuhinju, garderobni prostor, spremište).
bullet silver Posjeduje odgovarajuću tehničku opremu (računala u svakoj vježbaonici, LCD projektor...).
bullet silver Posjeduje sve vrste modela potrebnih za edukaciju te neophodna pomagala.

Zbog specifične važnosti kao i uslijed nemogućnosti učenja ovih postupaka na bolesnicima, neophodno je omogućiti studentima i polaznicima tečajeva oživljavanja uvježbavanje navedenih postupak na sofisticiranim modelima (tzv. "lutke ili modeli") u prostoru - učionici isključivo za tu namjenu.

Dokazano je da se razina kvalietete izvođenja pojedine vještine opada ukoliko se ona redovito ne uvježbava, a znanje ne obnavlja. Smjernice za izvođenje postupaka oživljavanja redovito se nadopunjuju sukladno rezultatima velikih studija provedenih u vodećim europskim zemljama koje izdaje Europsko vijeće za reanimatologiju (eng. ERC – European Resuscitation Council). Potrebno je obnavljati vještine i znanja kako bi bili u razini europskih rezultata, a građanima Hrvatske pružili najkvalitetniju moguću medicinsku skrb u hitnoći.

karakteristike